Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Borůvkový bezlepkový chlebíček - 14. 06. 2021

Vysíláno:

Potraviny: 1½ hrnku mandlové mouky, 1½ hrnku hladké kukuřičné mouky, 3/4 lžičky jedlé sody, 3/4 hrnku xylitolu, 6 žloutků, 6 bílků, citronová kůra, 1 hrnek borůvek.
Krém:

Potraviny: 1½ hrnku mandlové mouky, 1½ hrnku hladké kukuřičné mouky, 3/4 lžičky jedlé sody, 3/4 hrnku xylitolu, 6 žloutků, 6 bílků, citronová kůra, 1 hrnek borůvek.
Krém: 1 hrnek kešu ořechů (přes noc namočených), ¼ - ½ hrnku vody, 2 lžíce vanilkového proteinu, 1 lžíce xylitolu, citronová šťáva, čerstvé ovoce na ozdobu.

Postup:

Do mísy vsypeme mandlovou a kukuřičnou mouku, sodu a xylitol. Přidáme žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, borůvky a promícháme. Bílky vyšleháme na sníh a ten po částech vmícháme do těsta. Hotové těsto rozetřeme do formy. Pečeme při 180 °C asi 40 minut. Pak necháme vychladnout. Namočené kešu ořechy slijeme a propláchneme. Dáme je do mixéru s čistou vodou a rozmixujeme. Do rozmixovaných ořechů dáme protein, citronovou šťávu, podle chuti sladidlo. Z chlebíčku odkrojíme plát. Položíme ho na servírovací talíř. Polijeme krémem a dozdobíme čerstvým ovocem.