Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Vepřový Stroganov s dušenou zeleninovou rýží - 04. 06. 2021

Vysíláno:

Suroviny:

Vepřová panenka, sůl, pepř, olivový olej.

Postup:

Na rozpálené pánvi maso opečeme ze všech stran a dáme do trouby dopéct při 180 °C cca 15 min.

Suroviny na

Suroviny:

Vepřová panenka, sůl, pepř, olivový olej.

Postup:

Na rozpálené pánvi maso opečeme ze všech stran a dáme do trouby dopéct při 180 °C cca 15 min.

Suroviny na omáčku:

Olej, cibule červená na měsíčky, nakrájené žampióny, okurky na nudličky, rajčatový protlak, svar z kostí nebo silný vývar, smetana, sůl, pepř a cukr.

Postup:

Na pánvi s olejem orestujeme cibulku tak, aby změkla, přidáme protlak, přidáme vývar z kostí a smetanu. Necháme krátce převařit a dochutíme solí a pepřem. Na další pánvi si důkladně orestujeme ostatní suroviny, které vložíme do omáčky před servírováním.

Suroviny rýže:

Vařená rýže, zelenina na kostičky, pažitka, máslo.

Postup:

Na másle orestujeme zeleninu a smícháme s vařenou rýží. Přidáme pažitku a vše smícháme. Ochutíme solí.