Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Sýrové buchtičky s omáčkou - 25. 05. 2021

Vysíláno:

Potraviny: kvásek: 120 g mléka, 130 g vody, 28 g krupicového cukru, 20 g čerstvého droždí, těsto: 120 g brambor vařených ve slupce, 400 g hladké mouky, ½ lžičky soli, 4

Potraviny: kvásek: 120 g mléka, 130 g vody, 28 g krupicového cukru, 20 g čerstvého droždí, těsto: 120 g brambor vařených ve slupce, 400 g hladké mouky, ½ lžičky soli, 4 žloutky, náplň: 400 g čedaru nakrájeného na kostičky, 200 g másla rozpuštěného, omáčka: 80 g másla, 2 šalotky, 1 bobkový list, tymián, 60 g mouky, 200 ml mléka, 200 ml vývaru, 200 ml smetany, hrst medvědího česneku, hrst špenátu.

Postup: 

V misce rozmícháme mléko, vodu, cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Oloupané brambory dáme do mísy a rozšťoucháme. Přidáme mouku, sůl, žloutky a propracujeme. Přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Necháme nakynout. Z těsta odebíráme kousky. Do každého zabalíme kostičku sýra. Buchtičky namáčíme do rozpuštěného másla a skládáme do pekáčku. Necháme asi 20 minut ještě kynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10-15 minut. Mezitím připravíme omáčku. V kastrolu rozpustíme máslo a opečeme na něm šalotku, bobkový list a tymián. Zasypeme moukou a orestujeme. Vlijeme mléko, vývar a smetanu a vaříme. Medvědí česnek spaříme a pokrájíme. Vložíme ho do mixéru, Přidáme špenát a vývar a rozmixujeme. Pyré vmícháme do hotového veluté. Omáčku servírujeme s upečenými buchtičkami.