Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Buddhova miska s batáty a kuřetem - 24. 05. 2021

Vysíláno:

Potraviny: 1 porce 120 g kuřecích prsou, 158 g H/325 g Č batáty, olej na batáty, 60 g kukuřice mražená, velká hrst baby špenát, 120 g vařené quinoi, limetka, hrst cherry

Potraviny: 1 porce 120 g kuřecích prsou, 158 g H/325 g Č batáty, olej na batáty, 60 g kukuřice mražená, velká hrst baby špenát, 120 g vařené quinoi, limetka, hrst cherry rajčat překrájených, lžíce chia semínek, petrželka.
Marináda na maso: Sušený česnek, sůl, pepř, uzená mletá paprika, 2 lžíce bílého jogurtu, olej.

Zálivka: ½ ks avokádo, 70 g bílý jogurt, 1 lžíce nasekané petrželky hladkolisté, sůl, citronová šťáva, (chilli paprička).

Postup:

Suroviny na marinádu smícháme v misce. Kuřecí prsa očistíme (nenaklepáváme) a vložíme na několik hodin do marinády. Maso vyndáme z marinády, položíme na plech vyložený pečicím papírem. Oloupané na kostky nakrájené batáty rozložíme na druhý plech, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Oba plechy vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 20-30 minut. Kukuřici spaříme na páře. Špenát nakrájíme na tenké proužky. Rajčátka přepůlíme. Avokádo očistíme, vložíme do mixeru spolu s jogurtem, solí a petrželkou a rozmixujeme dohladka. Dochutíme případně citronovou šťávou. Pokud chceme zálivku pikantní, přidáme i chilli papričku. Upečené maso nakrájíme ho na plátky. Uvařenou quinou ochutíme solí, olivovým olejem a citronem. Přidáme nasekanou petrželku a promícháme. Do misky dáme na dno ochucenou quinou. Pak na ní vyskládáme pečené maso i batáty, vařenou kukuřici, nasekaný špenát a rajčátka. Přelijeme avokádovým dresinkem a posypeme semínky.