Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Ceviche z mušlí sv. Jakuba se salátem z pepitek a čočky - 20. 05. 2021

Vysíláno:

Suroviny:

mušle sv. Jakuba, nakrájená červená cibule, nakrájený zázvor, nakrájená chilli paprička, limetová a citrónová šťáva, čerstvý koriandr, nakrájené keříkové

Suroviny:

mušle sv. Jakuba, nakrájená červená cibule, nakrájený zázvor, nakrájená chilli paprička, limetová a citrónová šťáva, čerstvý koriandr, nakrájené keříkové rajčata, olivový olej, sůl a pepř.

Postup:

hřebenatky očistíme a přeřízneme, následně je postupně smícháme se všemi surovinami. Necháme cca minutu marinovat (vařit ve šťávě z citrónu a limetky). POZOR! Mušle musí zbělat!

Salát:

Suroviny:

vařená čočka, vařené pepitky, celer řepíkatý na kostičky, rajčata na kostky, červená cibule najemno, pažitka, červená paprika na kostky, okurka na kostky, olivový olej, koriandr, kapka citrónové šťávy, sůl a pepř.

Postup:

Všechny suroviny musí být předem předvařené. Celer a červenou cibuli necháme na pánvi krátce orestovat a přidáme k ostatním surovinám. Zamícháme a dochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem.