Kančí guláš na černém pivě, pečené batáty a kyselé cibulky - 12. 11. 2020 | 2020
Suroviny guláš:
Olej, cibule, rozmarýn, kanec plec, rajčatový protlak, paprika sladká, cukr, pivo, sůl a pepř.
Postup:
Na oleji restujeme cibuli do tmava, přidáme maso, sůl, pepř a rozmarýn a cukr. Vše dusíme ve vlastní šťávě do vyvaření tekutiny. Pak přidáme protlak, krátce orestujeme a přidáme papriku. Zalijeme pivem a dusíme v papiňáku cca 60 min. Kdo má rád tak guláš zahustí orestovanou moukou.
Suroviny příloha:
Olej, cibule, batáty, cibulky, plochá petržel a sůl, pepř.
Postup:
Na másle orestujeme cibuli a přidáme batáty s cibulkami. Vše osolíme a opepříme. Zeleninu restujeme a nakonec přidáme cibulky a nasekanou plochou petržel.
Česká republika