Dýňovo-bramborové placky - 10. 11. 2020 | 2020
Potraviny: na placky: 200 g upečené brambory (ve slupce pečená), 200 g upečené dýně hokaido, 1-2 žloutky, 150 g hladké mouky, hrst nasekané petrželky, vepřové sádlo.
Trhané uzené koleno: 300 g uzeného kolene, cibule, mrkev, pórek, bobkový list, tymián.Pečená cibule: 300 g bílé cibule, drcený pepř, sůl, cukr, olej (bílá cibule se nakrájí na tlustá kolečka, rozloží na pečicí papír. Osolí, opepří, ocukruje, pokape olejem a v troubě upeče na barvu).
Postup:
Do hrnce dáme koleno, cibuli, mrkev, pórek, bobkový list, tymián. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Uvařené maso vyndáme z hrnce, vývar scedíme a zredukujeme na šťávu. Připravíme placky – upečenou bramboru a dýni propasírujeme. Přidáme žloutky, sůl, pepř, petržel, mouku a zpracujeme těsto. Z těsta tvoříme placky a opékáme je na sádle. Uzené koleno natrháme vidličkou. Na talíř položíme placky na ně natrhané maso a pečenou cibuli a pokapeme šťávou z masa.
Česká republika