Buddhova miska - 09. 11. 2020 | 2020
Potraviny: 40 g červeného zelí, 100 g okurky, 60 g mrkve, 80 g uzeného tofu, 5 g rostlinného oleje na opečení tofu, hrst nevařeného bulguru (potřebujeme 100 g vařeného bulguru), 40 g čínského zelí nakrájeného na nudličky, citron, koriandr. Dressing: 20 g arašídového másla, 8 g sójové omáčky, 3,5 g rýžového octa, 5g čerstvého zázvoru, 5 g sezamového oleje, 7 g smetany 13%, 4 g citronové šťávy, 10 g vody.
Postup:
Bulgur vsypeme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou a vaříme. Mezi tím zelí nakrouháme najemno, nakrájíme okurku, mrkev a tofu. V pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm kostky tofu. Na dresink vložíme do misky všechny ingredience a vyšleháme je. Do velké servírovací misky skládáme připravené ingredience – na dno vařený bulgur, na něj zeleninu, pak rozložíme kostky opečeného tofu. Vše polijeme rozšlehaným dresinkem. Podáváme s koriandrem a citronem.
Česká republika