Pečený králík, listový špenát a houbové lívance | 2020
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:
Králík 1 ks rozdělený, cibule, slanina, sůl, pepř, česnek, víno bílé, sůl a pepř.
Postup:
Rozděleného králíka osolíme a opepříme. Dáme na základ z cibule, slaniny a plátky česneku. Vše zalijeme vínem a dáme péct na 110 °C cca na 2 hodiny.
Suroviny na špenát:
Máslo, cibule, česnek, špenát, sůl a pepř.
Postup:
Na másle necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme listový špenát. Krátce orestujeme a ochutíme.
Suroviny na lívance:
Máslo, čerstvé houby, šalotka, pažitka, tymián, hladká mouka, voda, pivo, sůl, pepř, vejce, droždí.
Postup:
Na másle orestujeme šalotku, přidáme nakrájené houby a tymián. Krátce orestujeme a necháme vychladit. Pokud nám zůstane trochu šťávy z hub, přidáme ji do těsta, které si nachytáme z vlažné vody, piva, vajec a droždí. Přidáme vlažné houby a pažitku. Necháme vykynout a pak těsto postupně restujeme na sádle.
Česká republika