Jablečný štrúdl bez mouky | 2020
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 80 g kešu ořechů, 50 g ovesných vloček, 30 g vanilkového proteinu, 90 g měkkého tvarohu (z alobalu), špetka soli, 20 g kokosového oleje v pokojové teplotě.
Náplň: 2 menší jablka, skořice, na šlehačku: 400 ml kokosového mléka, 4 lžíce erythritolu, Vanilková esence nebo lusk.
Postup:
Do mixéru vsypeme kešu a ovesné vločky a rozmixujeme. Rozmixovanou směs vsypeme do mísy. Přidáme protein, sůl, tvaroh a kokosový olej a zpracujeme těsto. Do pekáčku vyloženého pečicím papírem rozprostřeme a umačkáme těsto. Pak papír s umačkaným těstem vyndáme z pekáčku. Nastrouhaná jablka promícháme se skořicí a rozprostřeme na těsto. Pomocí papíru svineme do závinu a s papírem přeneseme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 minut.
Česká republika