Bezlepkové brownies | 2020
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Brownies základ: 50 g kokosový olej za studena lisovaný, 100 g kokosový cukr, 200 g 70% nasekané čokolády + čokoláda na polití, 100 g pohankové mouky, ½ lžičky skořice, 1 konzerva cizrny (240 g pevného podílu, 200 ml tekutiny).
Postup: Nasekanou čokoládu vsypeme do misky. Misku postavíme na vodní lázeň, přidáme kokosový olej a rozpustíme. Pak vmícháme cukr a skořici. Cizrnu scedíme a nálev zachytíme do misky. Scezenou cizrnu vsypeme do mixéru a rozmixujeme. Pak promixujeme s rozpuštěnou čokoládou. Rozmixovanou směs dáme do mísy. Přisypeme pohankovou mouku a promícháme. Tekutinu slitou z cizrny vyšleháme do pěny a vmícháme do těsta. Směs vlijeme do pekáčku, uhladíme a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z pekáčku a povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Česká republika