Jablečná žemlovka s tvarohem - 02. 10. 2020 | 2020
Suroviny:
Toustový chleba jen bílá část, vejce, mléko, cukr, sůl, máslo.
Postup:
Tousty namočíme do mléka se vejcem, cukrem a solí. Pak toust restujeme na rozpáleném másle z obou stran.
Suroviny na tvaroh:
Tvaroh, cukr nebo med, skořice a lžíce zakysané smetany.
Postup:
Vše smícháme.
Suroviny na jablka:
Jablka nakrájené a oloupané, skořice a cukr nebo med.
Postup:
Jablka nakrájená a oloupaná orestujeme na pánvi se skořicí a cukrem nebo medem.
Suroviny na gratinovací sníh:
Cukr, bílky, cukrový svar, šťáva z citrónu, skořice.
Postup:
Bílky šleháme do pěny. Když se začne tvořit pěna, přidáme cukr písek a šleháme. Do sněhu který stále šleháme přidáme vařící svar z cukru a vody a dál šleháme. Přidáme citrónovou šťávu a skořici. Vše se míchá až do vychladnutí! Zdobíme dalším ovocem a mátou.
Česká republika