Co je Voyo
Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Pečený jehněčí špíz s rajčatovou salsou - 26. 03. 2020

Vysíláno:

Suroviny: olej 2 pl, jehněčí kýta, cibule 2 ks, anglická slanina 0,2 kg, paprika 2 ks, sůl, pepř, rozmarýn, česnek 1 stroužek.

Postup: maso a ostatní suroviny nakrájíme

Suroviny: olej 2 pl, jehněčí kýta, cibule 2 ks, anglická slanina 0,2 kg, paprika 2 ks, sůl, pepř, rozmarýn, česnek 1 stroužek.

Postup: maso a ostatní suroviny nakrájíme na kostky. Vše postupně napícháme na špejli. Osolíme a opepříme. Česnek nastrouháme na špízy. Olejem pokapeme špízy. Hotové špízy dáme do skleněné zapékací nádoby na zeleninu.

Suroviny zelenina: brambory 0,6 kg, kořenová zelenina 0,6 kg, česnek 2 stroužky, rozmarýn.

Postup: brambory a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a dáme do pekáče. Česnek nakrájíme na plátky a rozmarýn nasekáme na drobno. Vše osolíme a opepříme. Zamícháme a dáme do skleněné zapékací misky.

Takto připravené špízy pečeme 180 °C 20 min. a 130 °C 1 hodinu. Doporučuji dát mokrý pečící papír na maso a pak dát poklici.

Suroviny salsa: 1 ks nakrájená šalotka, 1 stroužek česneku, 0,2 l drcených rajčat, koriandr snítka, sůl, pepř, chilli dle potřeby, olivový olej, rajče na kostky.

Postup: do nádoby od mixéru dáme, šalotku, česnek, rajčata koriandr, sůl, pepř a chilli a olivový olej. Vše pomalu rozmixujeme.