Bernské rösti | 2019
Potraviny: 4 velké přílohové brambory uvařené den předem, 60-80 g slaniny prorostlé nakrájené najemno, 1 cibule nakrájená nadrobno, sůl, pepř, 50 ml slunečnicového oleje, 80 g másla.
Na přílohu: 10 ks žampionů, 2 stroužky česneku, 1 šalotka, lžíce olivového oleje, ½ citronu, 100 ml bílého vína, sůl, pepř, trochu pažitky a estragonu, 80 g smetany 30%, 80 g creme fraiche + jedno vejce (na sázené vejce).
Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi opečeme slaninu s cibulí. Pak ji přidáme do nastrouhaných brambor a promícháme.V pánvi zahřejeme trochu oleje a rozprostřeme do ní bramborovou směs. Opékáme z jedné strany. Pak otočíme. Přidáme máslo a dopečeme. Na krémové žampiony. Osmahneme šalotku a česnek. Přidáme nakrájené žampiony. Zastříkneme vínem a zredukujeme. Žampiony dochutíme solí, pepřem bylinkami a smetanou creme fraiche. Bramborové rösti servírujeme s krémovými žampiony a sázeným vejcem.
Celé díly tohoto pořadu najdete také na Voyo!
Česká republika