Jelení guláš a majoránkové špecle | 2019
Jelení guláš a majoránkové špecle
Suroviny:
Olej, cibule nakrájená na kostky, jelení plec (nebo ořez) nakrájený na kostky, rajčatový protlak, sladká paprika, kmín drcený, stroužek česneku, červené víno, bobkový list, drcený, tymián, (kdo chce dá brusinky), sůl a pepř.
Postup:
Na oleji orestujeme cibuli do zlatova, přidáme maso, které osolíme a opepříme. Maso restujeme a dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme nakrájený česnek, kmín, bobkový list, tymián., majoránka. Ke konci přidáme rajčatový protlak a krátce orestujeme, přidáme sladkou papriku krátce orestujeme a zalijeme vínem. Takto připravený základ uzavřeme a necháme dusit v tlakovém hrnci.
Ostatní:
Domácí majoránkové špecle, máslo.
Postup:
Předem hotové špecle orestujeme na másle. Kdo má rád chilli může přidat chilli nebo lžičku brusinek.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika