Koláčky s arašídovým krémem | 2019
Potraviny:
Těsto: 240 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce studené vody, 150 g másla, 50 g jemně nastrouhaných arašídů + hrst slaných arašídů na zdobení.
Náplň: 250 g čerstvého sýra, 100 g arašídového másla, 50 g moučkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání 33 % tuku Slaný smetanový karamel: 100 g krupicového cukru, 100 ml smetany ke šlehání 33 % tuku, 1/2 lžičky soli.
Postup:
Mouku, moučkový cukr vsypeme do mísy robota. Přidáme žloutky, 2 lžíce vody, kousky másla a arašídy a zpracujeme těsto. Hotové těsto vyndáme z robota. Zabalíme do folie a dáme do lednice odležet. Pak těsto rozválíme. Pomocí tvořítka vykrajujeme a vkládáme do formiček. Košíčky pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Pak je necháme vychladnout. Čerstvý sýr, arašídové máslo a cukr smícháme. Vyšleháme tuhou šlehačku a spojíme ji s arašídovou hmotou. Krém dáme do cukrářského sáčku a naplníme jím vychladlé košíčky. Pak dáme zatuhnout do lednice. Připravíme slaný karamel na polití: Do kastrůlku vsypeme cukr a zahřejeme. Až cukr, vlijeme do něj horkou do smetanu a přidáme sůl a karamel nalijeme na košíčky a posypeme buráky.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika