Váječný aspik | 2019
Suroviny:
vejce 6 ks, majonéza 250 g, šunka 120 g, nakládané okurky 100 g, hrášek 60 g, sterilovaná kapie 50 g, cibule 1 ks, nálev z okurek 100 ml, sůl, pepř, želatina na vaječný aspik (Dr. Oetker) 1 ks.
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme. Šunku a okurku nakrájíme na kostičky, cibuli a kapii nakrájíme nadrobno. Všechny pokrájené suroviny promícháme, přidáme majonézu. Osolíme a opepříme dle chuti. Želatinu na vaječný aspik smícháme s nálevem z okurek, necháme 10 minut nabobtnat. Poté za stálého míchání rozehřejeme (nesmí se vařit) a okamžitě vmícháme do ostatních surovin. Ihned vlijeme do formy a necháme minimálně 2 hodiny ztuhnout.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika