Makové knedlíčky | 2019
Potraviny:
Maková náplň: 200 ml mléka, 80 g krupicového cukru, 200 g mletého máku, 40 g povidel, 50 g piškotových drobečků.
Těsto: 500 g den předem uvařených brambor, 1 vejce, 170 g hrubé mouky, špetka soli.
omáčka: 250 g ovoce (mražené jahody), 50 g krupicového cukru, 200 ml vody, 1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku.
Dohotovení: 60 g másla, 100 g piškotových drobečků, moučkový cukr na posypání.
Postup:
Nejprve připravíme makovou náplň: mléko s cukrem přivedeme k varu. Vsypeme mák a povaříme. Odstavíme z tepla a přidáme povidla a ½ piškotových drobků. Náplň necháme vychladnout. Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Rozválíme ho a nakrájíme na díly. Z makové náplně děláme malé kuličky a balíme je do dílků těsta. Knedlíky vaříme v osolené po vyplavání, asi 8 minut. Hotové knedlíky obalujeme v pražených piškotových drobečcích.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika