Uzená krkovice na kosti, s domácím chlebem a kysaným zelím | 2019
Suroviny:
Uzená krkovice na kosti, cibule, mrkev, celer, česnek, celý pepř, sůl.
Postup:
Do tlakového hrnce dáme vodu a veškeré suroviny. Mírně osolíme a vše necháme vařit v tlakovém hrnci. 30 minut.
Suroviny na hořčici:
Hořčičné semínko, jablečný ocet, bílé víno, sůl, estragon.
Postup:
Semínko zalijeme tekutinou a necháme cca 3–4 dny stát. Pak dáme do mixéru a přidáme převařenou vodu (40 °C), abychom dosáhli požadované konzistence. Nakonec přidáme estragon.
Pozor hořčice se dá uskladnit v uzavřené nádobě až měsíc. Počítejme, že hořčice po rozmixování ještě cca 4 dny zraje.
Příloha:
Kvašené zelí a chleba.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika