Hovězí koule v tomatové omáčce | 2019
Potraviny:
80 g slaniny nakrájené na kostičky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 stroužky česneku, 1-2 bílé rohlíky nakrájené na kostičky, 50 ml mléka, 500 g mletého hovězího masa, 1-2 vejce, hrst strouhaného parmazánu, petržel nasekaná, 100 g sýra feta, sůl a pepř, hrst strouhanky.
Omáčka:
50 ml olivového oleje, 1 cibule nakrájená na jemno, 3 stroužky česneku, bobkový list, několik snítek bazalky, 1lžíce protlaku, cukr, 200 g loupaných rajčat, sůl, pepř.
Na omáčku vlijeme do kastrolu olej, vsypeme cibuli, česnek a bobkový list a osmahneme. Přidáme protlak, cukr, loupaná rajčata a stonky bazalky a necháme 30 minut vařit. Pak omáčku propasírujeme. Mezitím připravíme koule. Kostičky slaniny, česnek a cibuli osmahneme. Do mísy dáme nakrájené rohlíky a zalijeme horkým mlékem. Přidáme směs z pánve a mleté maso, petržel a sýr. Osolíme, opepříme a promícháme. Ze směsi tvoříme malé kuličky a skládáme je na plech. Masové koule pečeme dozlatova. Servírujeme zalité omáčkou a posypané bazalkou.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika