Kvašené bílé zelí a nakladačky | 2019
Kvašené bílé zelí
Suroviny:
Bílé zelí 3,5kg, 500g cibule,70g soli, kmín celý14g
Postup:
Zelí a cibuli najemno nakrájíme (nejlépe nakrouhat) přidáme ostatní ingredience. Na zelí s cibulí dáme sůl a kmín. Vše promačkáme a plníme do sklenice. Během plnění zelí mírně mačkáme. Na konec dáme závaží pro kvašení. Uzavřeme a dáme do temné místnosti kvasit cca 14 dnů. Poté dáváme do sklenice.
Nakladačky
Suroviny:
Okurky 3 kg, sůl 80g, voda 3 2,5 litry, kopr, celý pepř, mrkev
Postup:
Okurky naskládáme do sklenice, přidáme mrkev, kopr a pepř. Vše osolíme a zalijeme studenou vodou. Na konec dáme do sklenice síto pro kvašení. Okurky zůstanou ponořené. Uzavřeme a necháme v temné místnosti kvasit cca 14 dnů.
Epizody tohoto pořadu najdete také na Voyo!
Česká republika