Polenta s gorgonzolou | 2019
Potraviny:
1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, ¾ l vývaru (zeleninový nebo kuřecí), sůl, pepř, 250 g hrubé polenty, 100 g strouhaného parmazánu, snítky tymiánu, hrst kukuřice (zrno), hrst rukoly, hrst, tomberry račátek
Postup:
Šalotku a česnek necháme zesklovatět na másle s olejem. Vlijeme vývar a přivedeme ho k varu. Do vroucího vývaru sypeme za stálého míchání polentu a vaříme. Do povařené polenty vmícháme nastrouhaný parmazán. Rozetřeme ji na plech a necháme vychladnout. Vychladlou zatuhlou polentu nakrájíme. Díly polenty opečeme na grilovací pánvi. Opečenou polentu přendáme na plech, obložíme gorgonzolou a zapečeme. Zapečenou polentu ozdobíme rajčátky a rukolou.
Epizody tohoto pořadu najdete také na Voyo!
Česká republika