Salát s mangem a hovězí svíčkovou | 2023
Potraviny: 1 zralé mango, 8 chery rajčat, ½ okurka, ½ papáji RTE, thajská bazalka, máta, 2 lžíce nasekaných orestovaných kešu ořechů.
Dresink: 2 lžíce limetové šťávy, 1lžíce rýžového octa, 1lžíce čínské sójové omáčky, 1lžíce hnědého cukru, 1 stroužek česnek, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sezamového oleje, ½ chili papričky.
Maso: 300 g hovězí svíčkové, 2 lžíce slunečnicového oleje.
Postup:
Mango nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou papáju a zeleninu a lístky bylinek. Do nádoby na mixování dáme ingredience na dresink a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké emulze. Dresinkem zakápneme salát a promícháme. Zahřejeme pánev. Svíčkovou osolíme a opepříme. Vložíme do pánve a zprudka opečeme. Pak ji nakrájíme na plátky. Na talíř servírujeme salát a posypeme ho ořechy, přidáme plátky svíčkové a vše zalijeme zbylým dresinkem.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika