Piškotové řezy s krémy a ovocem | 2023
Potraviny: korpus: 6 vajec, 160 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva.
Krémy: pudinkový základ (300 ml mléka, 80 g krupicového cukru, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku) 100 g másla, 20 g čokolády, 100 ml smetany ke šlehání (40 % tuku), 100 g tvarohu tučného ve vaničce.
Zdobení: čokoládové hoblinky, oříšky, bylinky, jahody a maliny.
Postup:
Žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Bílky a krupicový cukr vyšleháme na tuhý sníh. Pak žloutkovou pěnu a sníh spojíme. Do hmoty prosejeme mouku s kypřícím práškem. Promícháme a rozetřeme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 12 minut. Pak necháme vychladnout a nakrájíme na obdélníčky. Připravíme s krémy. Uvařený pudinkový základ rozdělíme na dva díly. Jeden díl vyšleháme s máslem a čokoládou. Druhý díl vyšleháme s tvarohem. Pak do něj vmícháme vyšlehanou šlehačku. Krémy přendáme do cukrářských sáčků a stříkáme ozdobně na piškotové korpusy. Nakonec ozdobíme čokoládou, oříšky, ovocem a bylinkami.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika