Telecí rump steak | 2023
Potraviny: 200 g telecí rump steak.
Bylinkové máslo: 200 g másla, 1 citron, 30 g petržele, 15 g tymiánu, 1stroužek česneku, 2 filety ančovičky, medvědí česnek, estragon.
Příloha: 1 větší brambora, 1 větší pak choi, 50 g olivový olej, hořčice.
Postup:
Připravíme bylinkové máslo. Do mísy dáme změklé máslo, nastrouháme do něj citronovou kůru a prolisujeme stroužek česneku. Přidáme nakrájené bylinky a ančovičky, sůl, pepř a promícháme. Přeneseme na folii, vytvarujeme váleček, zabalíme a uložíme do lednice. Bramboru trochu podrtíme v mixéru, namočíme do vody a necháme chvíli louhovat. Pak drť scedíme, osušíme a usmažíme v oleji. Vyndáme na papírovou utěrku a na teplém místě necháme proschnout. Zahřejeme gril. Telecí rump steak osolíme, opepříme a položíme na gril nebo grilovací pánev. Oblanšírovaný pak choi také ogrilujeme. Na talíř dáme ogrilovaný pak choi a posypeme bramborovou strouhankou. Přidáme steak a kolečko bylinkového másla.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika