Pečené tofu v tortille | 2023
Potraviny: 2 balení bílého neochuceného tofu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce přírodní sójové omáčky, 1 lžička mleté uzené papriky, 1 lžička sušeného česneku, chilli, sůl.
Omáčka: 2 červené cibule nakrájené na plátky, 1 konzerva sekaných rajčat, 1 lžíce sójové omáčky, Zálivka: 1 zralé avokádo, hrst koriandru, 150 g bílého jogurtu, limetková šťáva, kousek červené cibule, chilli, sůl.
Servírování: kukuřičné tortilla placky, 80 g strouhaného čedaru, hrst sekaného koriandru, kousek ledového salátu.
Postup:
Tofu nastrouháme a smícháme s mletou papriku, sušeným česnekem, trochou oleje a sójovou omáčkou. Rozprostřeme na plech a Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut.
Na omáčku do pánve s olejem vsypeme červenou cibuli a orestujeme ji. Ochutíme sójovou omáčkou a chilli. Zalijeme konzervovanými rajčaty a přimícháme pečené tofu.
Na dresink avokádo do nádoby na mixování. Přidáme šťávu z limetky, nakrájený koriandr, cibulku, jogurt, chilli a sůl a rozmixujeme.
Na pánvi nahřejeme tortilu. Potřeme ji dresinkem z avokáda. Obložíme tofu v omáčce. Přidáme nastrouhaný sýr, koriandr a ledový salát a zabalíme.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika