Pečené ranné brambůrky | 2023
Potraviny: 400 g brambor grenaille, 150 ml olivový olej, 20 g tymián, 20 g rozmarýn.
Šlehaný sýr: 150 g měkký kozí sýr, 50 ml smetana.
Pesto: 200 g rukola + na servírování, 50 g piniové oříšky, 1 stroužek česneku, 50 g strouhaný parmazán, olivový olej.
Zeleninové chipsy na servírování.
Postup:
Brambory dáme do mísy. K bramborám přidáme olej sůl, pepř a nakrájené bylinky. Promícháme a rozložíme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme doměkka. Připravíme pesto. Rukolu překrájíme. Na pánvi nasucho orestujeme pinie. Do mixéru dáme rukolu a pinie. Přidáme parmazán, česnek, sůl, pepř a olej a rozmixujeme. Kozí sýr a smetanu vyšleháme a přendáme do cukrářského sáčku. Na talíř naskládáme pečené brambory. Pokapeme je pestem. Mezi ně přidáme vyšlehaný kozí sýr a ozdobíme zeleninovými chipsy a lístky čerstvé rukoly.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika