Zeleninové kari s kimči rýží | 2023
Potraviny: 1 lžíce řepkového oleje nebo ghí, 40 g cibule nakrájené nadrobno, 15 g zázvoru (oloupaného a nakrájeného nadrobno), 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, ¼ lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, sůl, 120 g sekaných rajčat z konzervy, 160 ml kokosového mléka, 190 g uzeného tempehu, 120 g cukety, 120 g mrkve (nakrájené na kousky), zelené fazolové lusky, přírodní sójová omáčka dle chuti.
Příloha: 200 g uvařené basmati rýže, 200 g kimči, sezamový olej, 2 jarní cibulky, přírodní sójová omáčka, černá sezamová semínka.
Postup:
Do pánve s olejem vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme zázvor a koření – mletý římský kmín, kari, kurkumu, sůl. Česnek nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Nakrájíme cuketu a fazolky a spolu s nakrájenou mrkví také přidáme do pánve a restujeme. Tempeh nakrájíme na větší kostky a vsypeme k zelenině do pánve. Přidáme sterilovaná rajčata a povaříme. Nakonec vlijeme kokosové mléko a dochutíme sójovou omáčkou. Uvaříme rýži. Ve woku zahřejeme olej. Vsypeme nakrájenou jarní cibulku a rýži a restujeme. Sundáme z tepla. Vmícháme kimči a dochutíme. Přidáme rýži a restujeme. Sundáme z tepla, vmícháme kimči a dochutíme. Na talíř servírujeme kari a rýži, posypeme sezamem.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika