Pečený losos marinovaný v misu | 2023
Potraviny: 2 porce lososa bez kůže, marináda: 60 g mirinu, 60 g vína sake, 60 g miso pasty, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce přepuštěného másla, černý a bílý sezam.Brukev: 2 brukve čínské (nakrájet na kostky), 4 stroužky česneku, 1 lžíce chilli omáčky sambal, sůl, rybí omáčka, 2 lžíce slunečnicového oleje.Omáčka: 125 ml zeleninového vývaru, 35 ml japonské sójové omáčky, 35g cukru, 1 lžíce mirinu, 1 lžíce vína sake, bramborový škrob (rozmíchaný ve studené vodě).
Postup:Na marinádu svaříme sake a mirin. Přidáme cukr a miso. Do vychladlé marinády naložíme rybu a necháme marinovat přes noc. Zahřejeme olej v pánvi. Vložíme namarinované porce ryby a opečeme z obou stran. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 5-6 minut. Připravíme omáčku – do rendlíku dáme vývar, sójovou omáčku, cukr, mirin, sake a přivedeme k varu. Přidáme škrob rozmíchaný ve studené vodě a povaříme. Do pánve s olejem vložíme kostky brukve, česnek a sambal a orestujeme. Nakonec dochutíme rybí omáčkou a solí. Servírujeme s pečeným lososem a omáčkou. Přilijeme omáčku.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika