Pečená mrkev s tahini dresinkem | 2023
Potraviny: pečená mrkev: 0,5 kg mrkve, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce rýžového sirupu nebo medu, tymián.
Kuřecí špízy: kousky kuřete, 1 lžička sójové omáčky, 1 stroužek česneku, 1 lžička sambalu.
Tahini dressing: 140 g řeckého jogurtu (5%), 1 lžíce rýžového sirupu, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 2 lžíce tahini pasty, 1/2 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř, tymián na podávání: 3 velké hrsti rukoly, hrst sušených datlí, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 šalotka (na plátky).
Postup:
Mrkev oškrábeme a rozložíme do zapékací formy. V misce smícháme olej, rýžový sirup, tymián, sůl, pepř a marinádou přelijeme mrkev. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut. Mezi tím namarinujeme proužky kuřecího masa v sójové omáčce česneku a sambalu. Napícháme je na špejle a upečeme na grilu nebo na pánvi. Na dresink dáme do mísy řecký jogurt, rýžový sirup, sušený česnek, římský kmín, sůl, pepř, tahini pastu, dijonskou hořčici, tymián a promícháme. Na talíř rozetřeme připravený dresink. Upravíme na něj rukolu, rozložíme pečenou mrkev. Posypeme datlemi, šalotkou a semínky.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika