Salát s pečeným květákem | 2023
Potraviny: 1 květák, 1 plechovka cizrny, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička uzené mleté papriky, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 100 g uvařené quinoi, olej ve spreji, 3 velké hrsti špenátových listů, 2 červené papriky na plátky, ½ červené cibule nakrájené na proužky.
Zálivka: 6 lžic nakládaných paprik, 4 lžíce tahini pasty, citron, voda dle potřeby.
Postup:
Květák nakrájíme na kousky. Vsypeme ho do mísy. Přidáme cizrnu. Ochutíme, římským kmínem, uzenou paprikou a solí. Přidáme škrob a promícháme. Na jeden plech rozložíme okořeněnou směs květák a cizrny a zastříkneme olejem. Na druhý plech rozprostřeme quinou, osolíme a zastříkneme olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 20 minut, dokřupava. Na zálivku dáme do mixéru nakládané papriky a tahini pastu, citronovou šťávu, sůl a trochu vody a vše rozmixujeme. Do mísy vsypeme listy špenátu, přidáme nakrájenou papriku a cibuli. Pak přidáme pečený květák s cizrnou, zalijeme dresinkem a promícháme. Hotový salát posypeme pečenou křupavou quinoou.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika