Kuřecí Kung Pao | 2023
Potraviny: 600 g vykostěných kuřecích stehen nakrájených na kousky.
Marináda: 1 lžíce škrobu (rýžový nebo bramborový), 5 cl rýžového oleje, 1 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíce vína shaoxing.
Příprava: 100 ml rýžového oleje, 4 stroužky česneku, 2 sušené chilli papričky (drcené), 1 svazek jarní cibulky, 2 kapie (očistit a nakrájet), 80 g nesolených arašídů, 2 lžíce vína shaoxing, 2 lžíce tmavé sójové omáčky, 50 ml kuřecího vývaru.
Příloha: 240 g jasmínové rýže, černý a bílý sezam.
Postup:
Smícháme ingredience na marinádu a vložíme do ní maso. V pánvi wok zahřejeme olej. Do zahřáté pánve vložíme namarinované maso a restujeme. Orestované maso vyndáme z pánve do cedníku. Nakrájíme česnek na plátky a jarní cibulku. Vsypeme do pánve. Přidáme drcené chilli, kapii a arašídy a zprudka orestujeme. Do pánve vrátíme kuřecí maso. Zalijeme ho vínem, sójovou omáčkou a kuřecím vývarem. Hotové kung pao servírujeme s rýží posypanou sezamem.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika