Rozložená zelňačka | 2023
Potraviny: 50 g špeku nakrájeného na drobné kostičky, 1 cibule, 50 g hladké mouky, 5 g kmínu drceného, 20 g mleté sladké papriky, 500 ml šťávy z kysaného zelí, 500 ml kuřecího vývaru, cukr + sůl + pepř.
Vložka: 1/2 špičatého zelí na tenké plátky, 20 g másla, 100 g paprikové klobásy nakrájené na kolečka, 100 g brambor grenaile uvařených ve slupce, 2 lžíce zakysané smetany, 10 g pažitky.
Postup:
Do hrnce na polévku vsypeme slaninu a restujeme. Cibuli nakrájíme, vsypeme ke slanině a restujeme. Orestovanou cibuli se slaninou zaprášíme moukou, posypeme drceným kmínem a krátce orestujeme. Přidáme mletou papriku, a ještě velmi orestujeme. Zalijeme šťávou z kysaného zelí a kuřecím vývarem. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a necháme 20 minut provařit. Mezitím připravíme vložku do polévky. Na oheň dáme velkou pánev s máslem, vložíme do ní zelí nakrájené na plátky a opékáme. V druhé pánvi opečeme kolečka klobásy. Brambory nakrájíme na kolečka. Polévku scedíme. Do talíře dáme zelí, klobásu, brambory a vlijeme polévku. Doplníme zakysanou smetanou a pažitkou.
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Česká republika