Lososové ceviche | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 400 g lososa, 1 červená cibule nakrájená najemno, čerstvý koriandr, 1 červená eye bird chilli paprička, 2 limety, 0,5 dcl olivového oleje.Omáčka: 2 žluté papriky, 1 lžíce čerstvého krémového sýra, 1 lžíce kondenzované mléko, 1 limeta + čerstvý koriandr na zdobení a limetka.
Postup:
Lososa krájíme na kostky a přendáme do mísy. Překrájíme koriandr a přidáme k lososu. Přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli a jemně nakrájenou chilli papričku. Vymačkáme limetovou šťávu a vlijeme do mísy na kostky lososa. Osolíme, opepříme. Papriku pečeme při 200 °C asi 20 minut, až se začnou tvořit puchýřky. Dáme ji pod folii zapařit a zchladnout. Pak ji oloupeme, očistíme do semínek a dáme do nádoby na mixování. Přidáme lžíci krémového sýra, kondenzovaného mléka, citronovou šťávu a rozmixujeme. Na talíř servírujeme paprikovou omáčku a ceviche z lososa. Ozdobíme čerstvým koriandrem
Česká republika