Andělský dort | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Korpus: 380 g bílků (12 ks), špetka soli, 1 lžička vinného kamene (kypřicího prášku s vinným kamenem), 300 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 180 g hladké mouky.Krém: 250 ml mléka, 60 g krupicového cukru, 1 citron, 1 balíček kokosového pudinkového prášku, 200 ml smetany ke šlehání 40 % tuku.Dohotovení: 3 čerstvé fíky nebo drobné ovoce.
Postup:
Do mísy robota vlijeme bílky, přidáme sůl a vinný kámen a šleháme do lehké pěny. Pak postupně vsypáváme cukr a dál šleháme. Mouku několikrát prosejeme a smícháme s vanilkovým cukrem. Pak ji po částech vmícháme do sněhu. Těstem naplníme formu. Těsto ve formě několikrát projedeme nožem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 40-50 minut. Pak necháme hodinu vychladnou ve formě. Na krém uvaříme pudink a ochutíme ho citronovou šťávou a necháme vychladnout. Pak ho smícháme s vyšlehanou šlehačkou. Dort prokrojíme a potřeme polovinou krému. Přiklopíme, povrch potřeme zbytkem krému. Ozdobíme ovocem.
Česká republika