Rybí chowder | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 30 ml olivového oleje, 50 g cibule, hl. mouka, 15 ml worchester sauce, 200 ml rybího vývaru, 100 ml smetany, 150 g brambor, 150 g řapíkatého celeru, 100 g zelených fazolek (dlouhé), 300 g tresky tmavé (kousky velké 1,5 x 1,5 cm), 50 g kopru.Na dokončení: 1 svazek jarní cibulky, 50 g cherry rajčat.
Postup:
V hrnci na polévku zahřejeme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou. Přidáme worcester, sůl a pepř. Zalijeme rybím vývarem, smetanou a přivedeme k varu. Brambory nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce a vaříme 15 minut. Mezi tím nakrájíme řapíkatý celer, zelené fazolky a tresku. Přidáme do provařené polévky a vaříme 3 minuty. Jarní cibulku překrojíme a opečete ji na pánvi. Do talíře servírujeme hustý chowder. Doplníme grilovanou cibulkou, přepůleným rajčetem, snítkou kopru a čerstvě mletým pepřem.
Česká republika