Bezlepkové vanilkové rohlíčky | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 200 g mandlové mouky, 55 g másla, 1 žloutek, semínka z vanilkového lusku, 40 g erythritolu (část dát stranou na obalování), 30 g vanilkového proteinu, 100 g tmavé čokolády.
Postup:
Do mísy na těsto vsypeme mandlovou mouku. Přidáme na kousky nakrájené vychlazené máslo, žloutek, semínka z lusku, vanilkový protein, erythritol a zpracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme do chladu. Z těsta uděláme váleček. Nakrájíme na stejně velké kousky a vtlačujeme je do formy. Naplněnou formu dáme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 10-12 minut. Vychlazené rohlíčky buď obalujeme v rozemletém erythritolu, nebo namáčíme do rozpuštěné čokolády.
Česká republika