Protlačované cukroví | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Těsto: 500 g hladké mouky, 5 balíčků vanilkových pudinků, 250 g moučkového cukru, 250 g 100% tuku Omega, 120 g másla, 3 vejce.Dokončení: 200 g marmelády jahodové nebo rybízové, 100 g čokoláda.
Postup:
Do mísy robota prosejeme mouku s pudinkovým práškem a cukrem. Přidáme tuk, máslo a vejce. Zpracujeme na hladké těsto. Připravíme robota s nástavci na protlačované cukroví. Pomocí nástavce na řezané proužky protlačujeme proužky těsta. Odkrojíme vždy 6 cm a pokládáme na pečicí papír. Některé necháme rovné jiné můžeme stáčet do koleček. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut. Vychladlé pečivo potíráme džemem, slepujeme a zdobíme čokoládou.
Česká republika