Vepřová líčka po kantonsku | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 400 g vepřových líček, sůl, 1 lžíce koření pěti vůní, 50 g hladké mouky, 2 lžíce oleje, 4 šalotky nakrájené najemno, 5 ks badyánu, 2 ks celé skořice, 1 lžička drceného chilli, 4 stroužky česneku, 100 ml tmavé čínské omáčky, 2 lžíce medu, 500 ml vývaru.Cibulka: 1 svazek jarní cibulky nakrájené na 3 cm špalíky, 1 lžíce sambal, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, 2 lžíce olej, 1 lžíce rybí omáčky, sůl.Kaše: 600 g brambory, 100 g másla, 100 ml smetany, wasabi prášek nebo pasta, sůl.
Postup: V pánvi zahřejeme olej. Líčka osolíme, obalíme v koření pěti vůní. Poprášíme moukou a zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou šalotku, badyán, skořici, chilli, česnek, čínskou omáčku, med a zalijeme vývarem. Zaklopíme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi hodinu a půl doměkka. Upečená líčka vyndáme z omáčky. Omáčku procedíme do kastrolu a vrátíme do ní maso. Na kaši uvaříme brambory doměkka, slijeme je a propasírujeme. Pak smícháme s máslem, smetanou a wasabi. Podle chuti osolíme. Špalíčky jarní cibulky, plátky česneku a sambal orestujeme na pánvi na oleji a restujeme. Pak dochutíme rybí omáčkou. Na talíř servírujeme kaši, líčka s omáčkou a špalíčky jarní cibulky. Cibulky dochutíme rybí omáčkou a přidáme.
Česká republika