Zázvorové sušenky bez lepku | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 120 g mandlové mouky, 3 lžíce kukuřičného škrobu (25 g), ½ lžičky jedlé sody, skořice, mletý zázvor, 40 g xylitolu, 1 lžíce (25 g) kokosového oleje, kousek čerstvého zázvoru (nastrouhat), 50 g datlového sirupu.Chai latté: hrnek rostlinného mléka, 2 lžičky černého sypaného čaje, 1 hvězdička badyánu, 5 ks hřebíčku, ½ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, erythritol.
Postup:
Na sušenky dáme do mísy všechny suché ingredience (mandlovou mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu, skořici, sušený mletý zázvor, xylitol). Na oheň dáme kastrůlek s kokosovým olejem. Přidáme nastrouhaný zázvor a datlový sirup. Tekutinu vlijeme do suché směsi. Vypracujeme těsto a necháme 5 minut odležet v chladu. Z těsta odkrajujeme kousky, tvoříme kuličky, skládáme je na plech a zploštíme. Naplněný plech vložíme do trouby vyhřáté na 165°C. Sušenky pečeme asi 10 minut. Na Chai Latté svaříme mléko s čajem a kořením. Necháme 3 minuty louhovat, pak scedíme. Chai servírujeme se sušenkami.
Česká republika