Třený chlebíček zdobený krémem | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Těsto: 150 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce nastrouhané citronové kůry, 4 lžíce citronové šťávy, 4 vejce, 140 g bílého jogurtu řeckého typu 220 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, 100 g čokoládových peciček.Krém: 200 ml smetany ke šlehání 40 % tuku, 1 balíček vanilkového cukru, 20 g mléčné čokolády, 4 lžíce malinového sirupu.Na zdobení: Maliny, jahody, oříšky v čokoládě.
Postup:
Do mísy robota dáme změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky, citronovou kůru a šťávu a vyšleháme do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Bílkový sníh spojíme s utřenou máslovou pěnou. Přidáme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Promícháme a pak zapracujeme čokoládové čočky. Rozetřeme do formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 50 minut. Upečený chlebíček necháme krátce zchladnout ve formě, pak vyklopíme na mřížku. Na krém vyšleháme šlehačku. Rozdělíme ji na tři díly. Jeden díl zůstane bez ochucení. Do jednoho vmícháme čokoládu. Do druhého vmícháme malinový sirup. Šlehačky dáme do cukrářských sáčků, každý s jinou trubičkou. Chlebíček přendáme na servírovací tác a zdobíme ho šlehačkou, ovocem a ořechy.
Česká republika