Nadýchaný bezlepkový chleba | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 360 ml teplé vody, 8 g sušeného droždí, 1 lžíce psyllia, 30 g medu, 3 lžíce olivového oleje (20 g), 1 a ½ lžičky soli, 200 g rýžové mouky, 80 g kukuřičné mouky, 1 vejce.Pomazánka: 1 předvařená řepa (nastrouhat), 100 g čerstvého kozího sýra, 100 g žervé, balsamiková redukce, sůl, pepř, na zdobení bylinky micro greens nebo rukola.
Postup:
Do mísy vlijeme teplou vodu. Vsypeme do ní sušené droždí a rozmícháme. Přidáme psylium a promícháme. Přidáme med, olivový olej, sůl a promícháme. Pak přidáme vejce. Prosejeme obě mouky a vypracujeme těsto. Rozetřeme ho do chlebíčkové formy a necháme 15 minut na teplém místě kynout. Chléb pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut. Na pomazánku nastrouháme řepu a vymačkáme z ní šťávu. Vyšleháme kozí sýr, žervé a balzamico. Pak přimícháme řepu. Dochutíme solí a pepřem. Čerstvé krajíce chleba potřeme pomazánkou a ozdobíme bylinkami.
Česká republika