Candát s bramborami Hasselback | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 4 filety candáta, 2 lžíce přepuštěného másla, snítka tymiánu, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla.Brambory: 300g baby brambor, snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 0,5 dcl rostlinný olej.Hrášek: 300 g mraženého hrášku, 2 šalotky, citrón, 2 lžíce másla.
Postup:
Brambory nakrojíme. Rozložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme. Přidáme česnek a rozmarýn. Zakryjeme alobalem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 25-30 minut. Pak alobal sundáme a pečeme dalších 10 minut dozlatova. Na oheň dáme pánev s přepuštěným máslem. Filety ryby osolíme a opepříme. Vložíme do pánve kůží dolu a opékáme. Až je kůže křupavá otočíme filety kůží nahoru. Zmírníme teplotu. Přidáme česnek, tymián a máslo a dáme na 4-5 minut dopéct do trouby. Připravíme mačkaný hrášek. V kastrole rozpustíme máslo. Orestujeme na něm šalotku. Vsypeme hrášek a rozmačkáme. Dochutíme ho solí, pepřem a citronovou šťávou. A servírujeme s rybou a bramborami.
Česká republika