Srnčí hřbet ve slanině | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 600 g srnčího hřbetu, 200 g angl. slaniny, 400 g máslové dýně (nakrájet na kostky 0,5 x 0,5 cm), 50 ml olivového oleje, cukr, 50ml smetany 30%, 100 g nakrájeného kopru, 1 citrón, sůl + pepř.
Postup:
Nejprve připravíme dýni. Kostky dýně osolíme, opepříme, posypeme cukrem a pomaluje je opékáme. Opečenou dýni zalijeme smetanou a svaříme na hustou konzistenci. Přidáme kopr, citronovou šťávu a uchováme v teple. Srnčí hřbet očistíme od blan. Nakrájíme na porce. Osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do slaniny. Maso vložíme do nahřáté pánve a opečeme ze všech stran. Upečené maso servírujeme s dýní.
Česká republika