Vepřové karé s pečenou zeleninou | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 4 steaky z vepřového karé, 4 stroužek česneku, 1 dcl oleje, snítka tymiánu, 2 kostičky másla, 200 g karotky s natí, 200 g topinambur, 4 stroužky česneku, snítka tymiánu, 1 dcl přepuštěné máslo.Na chimichurri dresink: listová petržel, koriandr, oregano, 3 stroužky česneku, 1 nakrájená chilli paprička, 1 nakrájená červená cibule, 1 dcl olivového oleje, 0,5 dcl červený vinný ocet, citrónová šťáva, sůl, pepř.
Postup:
Kousky mrkve a topinambur odrbeme kartáčkem a pečlivě omyjeme. Dáme do pekáče. Osolíme, opepříme. Přidáme máslo, česnek, tymián a pečeme v troubě vyhřáté na 185 °C 15-20 minut. Mezitím připravíme maso. Na oheň dáme zahřát pánev s olejem. Steaky osolíme a opečeme z obou stran dozlatova. Pak k masu přidáme česnek, tymián a máslo. Na dresink rozmixujeme petržel, koriandr a oregano, česnek, chilli a cibuli. Do rozmixované směsi přidáme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř a promícháme. Servírujeme maso s opečenou zeleninou a dresinkem.
Česká republika