Smažené dršťky | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 300 g uvařených hovězích drštěk, hladká mouka, minerálka, mletá paprika, sůl, pepř, olej na fritování, majonéza.Coleslaw: 100 g červeného zelí, 100 g mrkve, dýňová a slunečnicová semínka orestovaná.Dresink: olivový olej, citronová šťáva, šťáva z grepu a pomeranče, lžíce medu, sůl, pepř.
Postup:
Na salát coleslaw zelí a mrkev nakrouháme na mandolíně na nudličky. Smícháme olivový olej, šťávu z citrusů a med. Osolíme, opepříme, promícháme metličkou a vlijeme na zelí. Necháme odležet. Připravíme si na oheň olej na smažení. Do mísy vsypeme mou a mletou papriku a promícháme. V jiné míse připravíme těstíčko smícháme hladkou mouku a minerálku Dršťky nakrájíme na nudličky. Obalíme je v mouce s paprikou. Pak je obalíme v těstíčku a vložíme do zahřátého oleje a smažíme. Na talíř servírujeme salát. Posypeme ho nasucho opraženými semínky. Přidáme smažené dršťky a misku s majonézou.
Česká republika