Saltimbocca z vepřové panenky | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 800 g vepřové panenky, 4 + 6 plátků parmská šunka, lístky šalvěje, sůl, pepř, 2 lžíce přepuštěného másla, citrón, 2 stroužky česneku.
Příloha: bramborové noky, 400 g fazolových lusků, 6 stroužků česneku nakrájené na plátky, 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř.
Postup:
Vepřovou panenku rozřízneme a rozklepeme na plát. Položíme na něj plátky parmské šunky a lístky šalvěje. Zabalíme do velkého závitku. V pánvi rozpustíme přepuštěné máslo. Vložíme závitek a opékáme ho ze všech stran. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékáme 5-7 minut. Na oheň dáme pánev s olejem a orestujeme na něm plátky česneku. Přidáme oblanšírované fazolky. Ochutíme solí a pepřem a prohřejeme. V jiné pánvi na oleji opečeme bramborové noky. Na talíře servírujeme saltimbocu, noky a fazolky.
Česká republika