Losos s omáčkou z červených paprik | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 2 porce losos bez kůže, 50 ml přepuštěného másla, 30 g másla, 2 stroužky česneku, snítka tymiánu, citrón, sůl, pepř.Omáčka: 2 kapie, 200 ml 30% smetany, sůl, pepř, 30 g másla.
Postup:
Připravíme základ na omáčku. V kastrolu rozpustíme máslo. Nakrájíme kapii na kostky. Vsypeme do másla a orestujeme. Zalijeme smetanou a vaříme doměkka. Na oheň dáme pánev s přepuštěným máslem. Porce ryby osolíme a opepříme, vložíme do pánve a opékáme. Zmírníme teplotu. Porce ryby otočíme. Do pánve přidáme máslo, česnek, tymián a citronovou šťávu. Lžící promícháme a přelijeme přes porce ryby. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékáme 6-7 minut. Než se ryba dopeče, dokončíme omáčku. Kapii rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme. Propasírujeme přes cedník. Na talíř servírujeme omáčku a upečeného lososa.
Česká republika