Bezé | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: Těsto na dva korpusy: 400 g bílků (12 kusů), 330 g krupicového cukru, 150 g hladké mouky, 130 g lískových oříšků, 1 balíček vanilkového cukru, moučkový cukr na posypáníkávová šlehačka: 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžičky mleté kávy, 1 balíček vanilkového cukru.Na řezy: 200 ml smetany na šlehání, 2 vanilkové cukry + 50 ml šlehačky na zdobení + oříšky nebo kávová zrnka.
Postup:
Na těsto dáme bílky do šlehací mísy. Začneme šlehat a přisypáváme cukr. Vyšleháme na pevný sníh. Do sněhu prosejeme mouku, vsypeme oříšky aopatrně vmícháme. Těsto rozetřeme na dva plechy vyložené pečicím papírem a dáme péct. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Korpus na roládu překlopíme na čistý papír a odtrhneme papír na kterém se pekly. Plát potřeme kávovou šlehačkou a svineme do rolády. Zabalíme do papíru a dáme zatuhnout do chladu. Druhý plát překrojíme. Promažeme vyšlehanou šlehačkou a slepíme k sobě. Také necháme zatuhnout v chladu. Roládu i řezy po zatuhnutí dozdobíme.
Česká republika