Palačinka se šťávou z červené řepy | 2022
Epizody tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Potraviny: 250 ml čerstvé šťávy z červené řepy, 2 vejce, špetka soli, 140 g hladké mouky, přepuštěné máslo na opékání palačinek, 250 g černého kořene, trojobal (2-3 vejce, hladká mouka, panko strouhanka), olej na smažení sůl, pepř, citron.Na dokončení: 150 g Crème Fraîche, hrst petržele.
Postup:
Do mísy dáme šťávu z řepy, vejce, špetku soli. Prosejeme mouku a rozšleháme na palačinkové těsto. Necháme ho rozležet. Pak z něj smažíme palačinky.Černý kořen obalíme a osmažíme. Palačinku pomažeme Crème Fraîche, Vložíme usmažený černý kořen a zabalíme. Na talíři ji ozdobíme zbývající smetanou a lístky petržele
Česká republika